Mijn naam is Peter Zendman en ben in 1963 geboren in Enschede. Samen met mijn vrouw woon ik in het mooie Twentse landschap, waar je me dus vaak kunt vinden in de natuur om foto's te maken.
Mijn eerste Nikon analoog-camera werd ongeveer gekocht in 1980. En had hierbij de smaak van het fotograferen gekregen.
Na wat eerste digitale camera's van onbekende merken te hebben geprobeerd, kwam er in 2008 mijn eerste digitale spiegelreflex camera van Canon, met daarbij behoorde lenzen. Hiermee zijn we met ons gezin een half jaar later naar Peru gegaan, en heb daar diverse landschapsfoto's gemaakt. 
In het blad Zoom heeft een foto van mij, over een Passiebloemvlinder gestaan. Daar was ik erg trots op. Maar het fotograferen werd steeds meer een zoektocht, naar wat ik zou willen met mijn camera. Verder gaan met Macro of landschap fotograferen of is het de bedoeling om me meer in de portret en bruidsfotografie te gaan verdiepen? Portret en bruidsfotografie is leuk, vooral om met mensen om te gaan. Maar om daar ook je brood mee te kunnen verdienen zit er helaas niet in. Afgelopen jaar zijn we eerst naar de Amsterdamse Waterleiding Duinen geweest en daarna zijn naar Zeeuws Vlaanderen en België afgereisd, om daar mijn dochter te bezoeken en werd de landschapsfotografie weer opgepakt. Met de prachtige steden als Brugge en Gent was de liefde naar Landschap-fotografie weer geboren. In opdracht fotografeer ik nog bruidsreportages, portret en gezinsfoto's.
Back to Top