Peter Zendman (1963) is fotograaf in Enschede. Hij groeide hierop en woont er nog steeds.

Hij maakt graag Landschapsfoto's vooral in oost-Nederland. Maar is de rest van Nederland is hij ook in de natuur te vinden. Ook heeft hij reizen gemaakt door Europa, Thailand en Peru, waar hij veel landschapsfoto's en natuur foto's heeft gemaakt.
Het licht en de kleuren in de natuur spreken hem heel erg aan.
Fotograferen is daarbij erg leuk, die de mogelijkheid biedt om unieke momenten vast te leggen. Naast het maken van landschapsfoto's maakt hij ook portretten, familiefoto's en bruidreportages.
Als kind maakte hij met een Polaroidcamera zijn eerste foto's . Daarna analoog. Maar in 2008 maakte hij de overstap naar een spiegelflexcamera waarna hij natuur en landschapsfoto's maakte in Peru. Hierna volgde veel andere landen. De liefde voor natuurfotografie was geboren.  Al blijft hij portretfotografie en bruidsreportages ook heel leuk vinden. Zo nam hij een portrefoto in Thailand van een rijstboer. Deze foto was te bewonderen in het tv-programma, VT wonen.

Mijn eerste Nikon analoog-camera werd ongeveer gekocht in 1980. En had hierbij de smaak van het fotograferen gekregen.
Na wat eerste digitale camera's van onbekende merken te hebben geprobeerd, kwam er in 2008 mijn eerste digitale spiegelreflex camera van Canon, met daarbij behoorde lenzen. Hiermee zijn we met ons gezin een half jaar later naar Peru gegaan, en heb daar diverse landschap en natuurfoto's gemaakt.
Het fotograferen van landschapsfotografie is wel mijn grote passie. 's Morgens vroeg op pas wanneer je nog bijna geen mensen ziet en alleen de vogels hoort is geweldig. Ook het licht is dan het mooiste. 
In opdracht fotografeer ik nog bruidsreportages, portret en gezinsfoto's. En blijft ook altijd leuk. 
Op 22 november is de foto van de Thaise rijstboer uitgezonden in het programma Vtwonen.
Deze en andere foto's zijn te koop in Werk aan de Muur: https://peterzendman.werkaandemuur.nl/nl

You may also like

Back to Top