Mijn naam is Peter Zendman en ben in 1963 geboren in Enschede. Samen met mijn vrouw woon ik in het mooie Twentse landschap, waar je me dus vaak kunt vinden in de natuur om foto's te maken.
Mijn eerste Nikon analoog-camera werd ongeveer gekocht in 1980. En had hierbij de smaak van het fotograferen gekregen.
Na wat eerste digitale camera's van onbekende merken te hebben geprobeerd, kwam er in 2008 mijn eerste digitale spiegelreflex camera van Canon, met daarbij behoorde lenzen. Hiermee zijn we met ons gezin een half jaar later naar Peru gegaan, en heb daar diverse landschap en natuurfoto's gemaakt.
In het blad Zoom heeft een foto van mij, over een Passiebloemvlinder gestaan. Daar was ik erg trots op. Maar het fotograferen werd steeds meer een zoektocht, naar wat ik zou willen met mijn camera. Verder gaan met Macro of landschap fotograferen of is het de bedoeling om me meer in de portret en bruidsfotografie te gaan verdiepen?  Met de prachtige steden als Brugge en Gent was de liefde naar Landschap-fotografie en Nachtfotografie weer geboren, maar kan het ook niet laten om portret en familiefoto's te maken. Het verschil is tussen landschap en portret fotografie, dat ik voor mij zelf erg trots kan zijn als ik een mooie stad of landschap heb gefotografeerd. Bij portret of familiefoto's of trouwfoto's raakt het me meer, dat ik andere mensen er erg blij mee maak. 
In opdracht fotografeer ik nog bruidsreportages, portret en gezinsfoto's. En blijft ook altijd leuk. 
Op 22 november is de foto van de Thaise rijstboer uitgezonden in het programma Vtwonen 

Back to Top